Pyza

Pyza

Złoty Ekspert
[Przepisów: 988]

Jajeczka wiosenne z sałatką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne jajka - wiosenne i świąteczne

Jajeczka wiosenne z sałatką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Jajeczka wiosenne z sałatką

 

  • 8 jaj na twardo
  • 1 mała marchewka
  • kawałek selera korzeniowego
  • 1 - 2 ogórki kiszone
  • 1/2 cebuli cukrowej
  • 3-4 łyżki groszku konserwowego
  • 2 ząbki kiszonego czosnku (ze słoika z ogórkami)
  • 2 łyżki siekanej zieleniny - koperek, szczypior, bluszczyk kurdybanek
  • 2 - 3 łyżki majonezu
  • do smaku: sól, pieprz ziołowy, suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

 

  • do przybrania: liście sałaty i zielenina

 

Sposób przygotowania:

Jajeczka wiosenne z sałatką
Selera i marchew oczyść, ugotuj i pokrój w kostkę. Pokrój także ogórki kiszone, cebulę i jedno jajo, czosnek posiekaj. Wszystkie pokrojone składniki wymieszaj z zieleniną, dodaj groszek, majonez i dopraw sałatkę do smaku. Resztę jaj poprzekrawaj wzdłuż na połówki i na każde nałóż po łyżce sałatki - tak czubato. Jaja ułóż na półmisku wyłożonym zieleniną i posyp suszonymi pomidorami, przybierz ziołami.
Jajeczka wiosenne z sałatką
ale i pięknie się prezentują

Tagi:

sałata