BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Złoty Ekspert
[Przepisów: 716]

Jajka nadziane jarzynami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zostały mi ugotowane jajka i postanowiłam je czymś urozmaicić. Zrobiłam prostą szybką sałatkę z paru jarzyn co były w lodówce i tak oto co wyszło.

Jajka nadziane jarzynami

Składniki:

Jajka nadziane jarzynami

 

  • Sałatka:
  • marchewka 2 szt
  • seler korzeniowy 1/4 szt
  • pietruszka 1 większa lub 2 mniejsze
  • jajka ugotowane na twardo 3 szt
  • sól do smaku
  • czarny pieprz mielony
  • majonez 5 łyżek
  • czosnek 2 ząbki
  • jogurt grecki 300 ml
  • Dodatkowo jajka ugotowane na twardo.

Sposób przygotowania:

Jajka nadziane jarzynami
Sposób przygotowania sałatki:

Całą jarzynę obrać zetrzeć na tarce o grubych oczkach dodać ugotowane na twardo pokrojone jajka doprawić pieprzem i solą jogurt zmieszać z majonezem dodać pokrojony czosnek i wlać do sałatki całość dokładnie wymieszać.

Ugotowane na twardo jajka obrać przekroić na połówki, wyjąć żółtko, a w środek nałożyć sałatkę.

Całość posypać skruszonym żółtkiem i posypać kiełkami rzodkiewki.

Udekorować.