Sposób przygotowania:
Matiasy z marchewką
Matiasy moczymy w wodzie około 2-3 godzin. Rodzynki zalewamy gorącą wodą. Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce, następnie gotujemy około 10 minut.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawy. Chwilę razem smażymy. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy naprzemiennie matiasy i przygotowane warzywa z rodzynkami. Wstawiamy do ldówki najlepiej na całą noc.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawy. Chwilę razem smażymy. Matiasy kroimy na mniejsze kawałki. Na talerzu układamy naprzemiennie matiasy i przygotowane warzywa z rodzynkami. Wstawiamy do ldówki najlepiej na całą noc.