szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Jajka sadzone w papryce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka często podaje się na śniadanie. Podane w papryce ładnie wyglądają i cieszą nie tylko oczy, ale i smakują doskonale.

Jajka sadzone w papryce

Składniki:

Jajka sadzone w papryce

 

Sposób przygotowania:

Jajka sadzone w papryce
Paprykę pokroić w grubsze plastry, ok. centymetrowe. Na patelni rozgrzać olej lub masło i ułożyć plastry czerwonej papryki. W każdy plaster wbić po jednym jajku i doprawić do smaku pieprzem i solą.

Patelnię przykryć i smażyć na wolnym ogniu pod przykryciem, aż jajka się zetną. Podawać gorące zaraz po zdjęciu z patelni.

Można posypać swoją ulubioną zieleniną.

Tagi:

dania jajka