Strona główna Jasny biszkopt z 4 jajek

Jasny biszkopt z 4 jajek

Beatris - Przepis na: Jasny biszkopt z 4 jajek offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 1549
zdjęcia: 1 z 4 Strzałka
Jasny biszkopt z 4 jajek
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Prosty biszkopt na średni torcik.


trudność: łatwe
czas:

Jasny biszkopt z 4 jajek - SKŁADNIKI:

  • 4 jajka
  • 2/3 szklanki cukru
  • 32 g cukru waniliowego
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Jasny biszkopt z 4 jajek - PRZYGOTOWANIE:

Jajka wbić do miski. Dodać do nich cukier i cukier waniliowy. Jajka z cukrem ubić na puszysty krem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Do ubitych jajek stopniowo dosypywać mąkę z proszkiem do pieczenia i bardzo delikatnie mieszać. Średnią tortownicę wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Do tortownicy przelać ciasto, wyrównać powierzchnię. Biszkopt piec w 180 stopniach przez ok.25 minut (aż wierzch się ładnie zrumieni). Upieczony biszkopt wyłożyć z tortownicy na czystą ściereczkę i ostudzić. Ostudzony biszkopt kroić na 3 płaty i przekładać dowolnym kremem.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Jasny biszkopt z 4 jajek (strona 1 z 1)  
Beata1982

Beata1982
offline

2012-12-06 09:56
jakiej średnicy jest tortownica do tych proporcji??
Skomentuj
Oceń:
0
Beatris

Beatris
offline

2012-12-06 10:07
Beata1982 napisał(a):

jakiej średnicy jest tortownica do tych proporcji??


Tortownica o średnicy 22 cm.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Ciasta i desery
Dyniowe muffinki na Halloween Dyniowe trufle- przeganiamy jesienną szarugę Torcik makowo-kokosowy
Straszny deser z robakami, oczami i szczękami Kruche ciasto z orzechową polewą Drodżówka z kruszonką
Francuskie kwadraciki z musem jagodowym Babeczki z cynamonem, dżemem i bitą śmietaną Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi
Makowo - śmietankowa rolada Mrożony jogurt z truskawkami Ciasto dyniowe pszenno-żytnie z polewą

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane