lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Kalafior jako danie obiadowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Obiad smaczny bez mięska za to jest Kalafior jako danie główne

Kalafior jako danie obiadowe

Składniki:

Kalafior jako danie obiadowe

 

  • 1 kalafior1
  • 10 sztuk ziemniaki młode,
  • 4 pomidorki surówka z pomidorka,
  • 220 gram śmietana 12%,
  • 1 szt cebula biała

 

Sposób przygotowania:

Kalafior jako danie obiadowe
1- Ziemniaczki obieramy ze skórki kroimy na ćwiartki i gotujemy w osolonej wodzie koło 40 minut.

2- Kalafior gotujemy w lekko osolonej wodzie jakieś 20 minut oczywiście nie w całości ale w różyczkach .Odcedzamy go a następnie idzie na patelnie smażymy kalafiorek na oleju nie za dużo tego oleju aby aby doprawiamy do smaku solą dusimy go na patelni tak długo aż nam się podsmaży trochę i całkiem się rozgotuje powiedzmy wychodzi takie pure tylko ze z kalafiora :)


3 -Teraz robimy sałatkę z pomidorka czyli najlepiej sparzyć pomidorki i pokroić w kostkę cebulkę też pokroić ale drobniutko dodać sól i pieprz do smak oraz śmietanę wymieszać posmakować czy jest akurat i podawać do obiadu :) 

Tagi:

kalafior