Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Kalafior po wiedeńsku

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Bardzo dobre

Kalafior po wiedeńsku

Składniki:

Kalafior po wiedeńsku

 

  • 1średniej wielkości kalafior,
  • 25dag.chudego boczku,
  • 15 dag.ostrego żółtego sera,
  • 2jajka,
  • 1łyżka koncentratu pomidorowego,
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafior po wiedeńsku
Kalafior obgotować we wrzącej wodzie,lekko twardy podzielić na cząrtki,ułożyć w żaroodpornym naczyniu.Boczek pokroić w kostkę,przesmażyć,wymieszać z jajkami,koncentratem pomidorowym,solą i pieprzem i usmażyć rzadką jajecznicę,natychmiast polać nią kalafior,posypać startym żółtym serem i zapiec w dobrze nagrzanym piekarniku.

Tagi:

sery ser kalafior