Magda2601

Magda2601

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 290]

Kalafiorowa inaczej

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do skorzystania z moich przepisów , gdyż są szybkie tanie i smaczne i przynoszą niezwykłe rezultaty ;)

Kalafiorowa inaczej

Składniki:

Kalafiorowa inaczej

 

  • 4 szklanki esencjonalnego rosołu
  • z kostki
  • 2 szklanki mleka
  • 1 porcja mrożonego kalafiora (40-50 dag)
  • l duża puszka (80 dag) pomidoróww zalewie
  • 25 dag pieczarek
  • 2 żółtka
  • 2 dag mąki
  • garśc posiekanej zieleniny (natka
  • pietruszki, koperek, szczypiorek)
  • sok z cytryny
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kalafiorowa inaczej
Pieczarki oczyścić i drobno poszatkować,I skropić sokiem z cytryny i udusic na tłuszczu. Dodać nie rozmrożony kalafioą
rozgniecione widelcem pomidory razem z zalewą zalać gorącym rosołem i ugotować do miękkoŚci. Doda gorące mleko i zagoto-
wac na niewięlkim ogniu. Mąkę rozprowadzić zimną wodą dolać do zupy i podgrzewać naniewięlkim ogniu, stale mieszając do chwili' gdy zupalekko zgęstnieje' Doprawić do smaku. Zdjąć z ognia,delikatni wymieszać z posiekaną zieleniną. Podawać z groszkiem ptysiowym lub rumianymi grzankami.Smacznego!

Tagi:

kalafior