bogusia82

bogusia82

Złoty Ekspert
[Przepisów: 873]

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo często na obiad przyrządzam sobie warzywa z różnymi kaszami. Tym razem przygotowałam kaszę z cukinią, brokułem i zielonym groszkiem.

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

Składniki:

Kasza gryczana z zielonymi warzywami

 

  • 100 gram kaszy gryczanej
  • 1 różyczka brokuła
  • 2 małe cukinie
  • 1 cebula
  • Pół puszki groszku zielonego
  • Olej kokosowy do smażenia
  • Sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z zielonymi warzywami
Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokule dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy.

Cukinię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy, kroimy w kostkę.

Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy.

Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy.