iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Kasza gryczana z maślakami i marchewką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Typowo jesienne danie z wykorzystaniem darów lasu. Tym razem w roli głównej maślaki. Do tego odrobina marchewki, cebuli i zdrowa kasza gryczana. Szybkie smaczne danie dla całej rodziny.

Kasza gryczana z maślakami i marchewką

Składniki:

Kasza gryczana z maślakami i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Kasza gryczana z maślakami i marchewką
Kaszę gryczana gotujemy w osolonej wodzie. Maślaki oczyszczamy i ściągamy skórkę z kapeluszy. Kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i siekamy. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce duże oczka.

Na patelni na maśle podsmażamy starta marchewkę z cebulką, następnie dodajemy pokrojone maślaki. Smażymy.

Dodajemy wcześniej ugotowaną kaszę. Mieszamy, doprawiamy sola i pieprzem do smaku.