Sposób przygotowania:
Kasza gryczana z warzywami i serem
Do garnka wlać wodę, dodać sól, doprowadzić do wrzenia, wsypać kaszę, gotować ok. 20 minut.
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, wsypać na patelnię.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać wraz z resztą warzyw do pieczarek, wlać olej, usmażyć. Wszystko dodać do gorącej kaszy, wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do kaszy, krótko wymieszać.
Pieczarki oczyścić, pokroić w półplasterki, wsypać na patelnię.
Marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Cebulę pokroić w kostkę, dodać wraz z resztą warzyw do pieczarek, wlać olej, usmażyć. Wszystko dodać do gorącej kaszy, wymieszać.
Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do kaszy, krótko wymieszać.
zbysiowa