Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Kluski na parze z truskawkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

zazwyczaj nie stosuję gotowych produktów, ale wczoraj zrobiłam wyjątek z braku czasu - obiad był pyszny

Kluski na parze z truskawkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kluski na parze z truskawkami

 

  • 6 klusek do gotowania na parze
  • 40 dag świeżych truskawek
  • 4 łyżki cukru
  • 3 garstki płatków migdału

Sposób przygotowania:

Kluski na parze z truskawkami
Truskawki myjemy i kroimy w niewielką kostkę, po czym przekładamy do miski i zasypujemy cukrem, mieszamy i odstawiamy na 30 minut aby wytworzył się smaczny syrop. Płatki migdału rumienimy na suchej patelni, tak aby stały się chrupkie, ale nie były zbyt przypalone. Kluski gotujemy w specjalnym naczyniu lub na parze na gazie przez 3 minuty. Gotowe kluchy przekładamy na talerze i polewamy sosem truskawkowym, posypujemy płatkami migdału i dekorujemy świeżymi owocami.
Kluski na parze z truskawkami
Truskawki myjemy i kroimy w niewielką kostkę, .
Kluski na parze z truskawkami
Płatki migdału rumienimy na suchej patelni,
Kluski na parze z truskawkami
Kluski gotujemy w specjalnym naczyniu lub na parze na gazie przez 3 minuty.
Kluski na parze z truskawkami
posypujemy płatkami migdału i dekorujemy świeżymi owocami