kuchenny świat

kuchenny świat

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 103]

Knedle z czekoladą i ricottą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam zrobić te knedelki na słodki obiadek np. dla wnuków. Mojemu wnukowi bardzo smakował taki słodki obiadek.

Knedle z czekoladą i ricottą

Składniki:

Knedle z czekoladą i ricottą

 

Sposób przygotowania:

Knedle z czekoladą i ricottą
Ricottę mieszamy z mąką, jajkiem, 2 łyżkami cukru i solą. Zagniatamy ciasto i rozwałkowujemy na cienki placek. Szklanką wykrawamy kółka z ciasta.

Na środku każdego kładziemy pół kostki czekolady i owijamy ją ciastem.

Zagotowujemy wodę z olejem. Wrzucamy knedle i gotujemy przez 5 minut.

Wyjmujemy na sitko. Łyżkę cukru mieszamy z cynamonem i posypujemy ciepłe knedle.

Dekorujemy świeżą miętą.

Tagi:

danie knedle