Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Kotleciki z jajek

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Są szybkie i proste w przygotowaniu, a przed wszystkim to smaczny dodatek do obiadu podawany zamiast mięs.

Kotleciki z jajek Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z jajek

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek
4 jajka ugotować na twardo. Pokroić w drobną kosteczkę i wsypać do miski. Dodać surowe jajko. Koper umyć i pokroić, dodać do jajek. Wszystkie składniki wymieszać, dodać trochę bułki tartej, aby z uzyskanej masy dobrze było formować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju aż uzyskany złoty kolor.
Kotleciki z jajek
Etap 1 Ugotowane jajka pokroić, dodać surowe.
Kotleciki z jajek
Etap 2 Dodać koperek oraz i trochę bułki tartej.
Kotleciki z jajek
Etap 3 Uformowane kotleciki obtoczyć w bułce tartej.

Tagi:

jajko tarta jajka