jagienka

jagienka

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 917]

Kotleciki z jajek 2

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

kotleciki z jajek, doskonałe danie na obiad

Kotleciki z jajek 2

Składniki:

Kotleciki z jajek 2

 

  • 6 jajek na twardo
  • 1 jajko surowe
  • 3-4 łyżki tartej bułki
  • 2 łyżki ostrego, tartego sera
  • sól
  • pieprz posiekany szczypiorek
  • 2 łyżki masł
  • drobno posiekana cebula przesmażona z 1 łyżką tłuszczu
  • tłuszcz- do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek 2
Ugotowane na twardo, obrane jajka, posiekać. Dodać sól, pieprz, przesmażoną cebulę, całe surowe jajko, tarty ser i tyle tartej bułki, by kotleciki łatwo można było uformować. Obtoczyć je w tartej bułce i smażyć z obu stron na rumiano. Podając na każdym kotleciku położyć mały krążek masła roztartego ze szczypiorkiem. Kotleciki z jajek są doskonałym dodatkiem do wszelkiego rodzaju jarzyn gotowanych i surówek.