Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotleciki z jajek są smaczne, łatwe i szybkie do zrobienia

Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku
Jajka ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Drobno posiekaną cebulę zeszklić na maśle, ostudzić. Utarte jajka włożyć do miski, dodać cebulę, 2-3 łyżki bułki tartej, surowe jajko, szczypiorek. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. z masy jajecznej formować płaskie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor na rozgrzanym oleju.
Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku
Wszystkie przygotowane składniki wsypać do miski
Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku
Przyprawić do smaku i dokładnie wymieszać
Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku
Formować kotleciki, obtaczać w bułce tartej
Kotleciki z jajek, cebuli i szczypiorku
Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor

Tagi:

jajko tarta jajka