Sposób przygotowania:
Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Jajka ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone lub starte na tarce pieczarki i smażyć do odparowania wody, ostudzić. Do startych jajek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek, surowe jajka, 3-4 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
![Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-jajek-pieczarek-i-cebuli-150793.jpg)
![Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-jajek-pieczarek-i-cebuli-150794.jpg)
![Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-jajek-pieczarek-i-cebuli-150795.jpg)
![Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotleciki-z-jajek-pieczarek-i-cebuli-150796.jpg)