Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotleciki z jajek są smaczne, tanie i łatwe do zrobienia.

Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Jajka ugotowane na twardo obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Na rozgrzanym maśle podsmażyć drobno posiekaną cebulę, dodać drobno pokrojone lub starte na tarce pieczarki i smażyć do odparowania wody, ostudzić. Do startych jajek dodać pieczarki, posiekany szczypiorek, surowe jajka, 3-4 łyżki bułki tartej, zmiażdżony czosnek, sos sojowy. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy formować owalne kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Drobno posiekaną cebulę i pieczarki podsmażyć na maśle
Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Do utrtych gotowanych jajek dodać pozostałe składniki
Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Wszystkie przygotowane składniki dokładnie wymieszać
Kotleciki z jajek, pieczarek i cebuli
Formować kotleciki obtaczać w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju