iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Krewetki w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię owoce morza. Są bardzo zdrowe, dlatego staram się je wykorzystywać jak najczęściej w mojej kuchni.

Krewetki w warzywach

Składniki:

Krewetki w warzywach

 

  • 20 dag mrożonych krewetek,
  • 30 dag piersi z kurczaka,
  • 2 cebule,
  • 2 pory,
  • mała kapusta pekińska,
  • kilka suszonych grzybków moon,
  • 3 łyżki kiełków soi,
  • 3 marchewki,
  • łyżka curry,
  • sól,
  • pieprz,
  • łyżeczka chili,
  • woreczek ryżu.

Sposób przygotowania:

Krewetki w warzywach
Kurczaka kroimy w małą kostkę. Natomiast kapustę, cebule, pory siekamy, marchewki kroimy w słupki. Smażymy wszystko przez 15minut. Grzybki moon zaparzamy gorącą wodą na 15 minut, a potem siekamy w paski. Dodajemy posiekane grzybki do reszty, dodajemy krewetki, kiełki, przyprawy dusimy 10 min. Ryż gotujemy na miękko, podajemy z potrawką.