Sposób przygotowania:
Krewetki w wiosennych warzywach
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy i wrzucić rozgnieciony lub posiekany czosnek razem z cebulą pokrojoną w piórka, dodać pół łyżeczki curry (jak ktoś lubi może dać więcej). Podsmażyć lekko i wrzucić krewetki (jeżeli używamy mrożonych, to najpierw trzeba je rozmrozić) i smażyć kilka minut, odłożyć w ciepłe miejsce, najlepiej zawinąć je w folię aluminiową. Na oliwę, na której smażyliśmy krewetki wrzucić marchew pokrojoną w zapałki, przekrojone na pół fasolki (bez twardych ogonków), różyczki brokuła równej wielkości. Paprykę pokroić w kostkę lub tak jak marchewkę i dodać razem z ananasem do reszty warzyw. Zalać winem i dusić 15 minut pod przykryciem. Kiedy warzywa będą al dente wrzucamy krewetki, dodajemy śmietanę i ewentualnie więcej curry, doprowadzamy powoli do wrzenia. Gotowe, podajemy z ugotowanym ryżem, posypujemy grubo posiekaną natką pietruszki.