Krewetki w warzywach (Grecja)

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skóry, zetrzeć na tarce, lekko osolić i

Krewetki w warzywach (Grecja)

Składniki:

Krewetki w warzywach (Grecja)

 

  • 40 dag krewetek
  • 2 cebule
  • 1 duża marchewka
  • 1 pietruszka
  • 1 niewielki seler
  • 3 łyżki oleju sojowego
  • 3 łyżki octu winnego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Krewetki w warzywach (Grecja)
Marchew, pietruszkę i seler obrać ze skóry, zetrzeć na tarce, lekko osolić i odstawić na kilka minut. Cebulę posiekać i zeszklić na mocno rozgrzanej oliwie z oliwek. Do cebuli dodać osuszone i obrane krewetki, dusić 15 minut. Dodać warzywa, olej sojowy i doprawić solą oraz pieprzem. Ocet winny rozmieszać w szklance wody i walać na patelnię z warzywami i krewetkami. Dusić pod przykryciem 15 minut.

Tagi:

krewetki