dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Krowkowe jeżyki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Ulubiony deserek mojego synka.

Krowkowe jeżyki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Krowkowe jeżyki

 

  • 20 dag krówek
  • 7 dag cukierków toffi
  • 1 opakowanie ryżu preparowanego
  • mleko

Sposób przygotowania:

Krowkowe jeżyki
Krówki łamiemy i wkładam do rondla. Do krówek dodajemy pokrojone w drobno kostkę cukierki toffi. Wlewamy odrobinę mleka i całość podgrzewamy do momentu, aż słodycze się rozpuszczą i dokładnie się połączą. Do masy wsypujemy ryż i delikatnie mieszamy. Studzimy. Z wystudzonej masy formujemy kulki lub inne kształty i odstawiamy w chłodne miejsce na ok 3 godziny. Smacznego.
Krowkowe jeżyki
Można użyć smakowych krówek, ja dodałam kakaowych.
Krowkowe jeżyki
Cukierki toffi kroimy w małe kawałki, aby szybciej się rozpuściły.
Krowkowe jeżyki
Do cukierków dodajemy odrobinę mleka i podgrzewamy.
Krowkowe jeżyki
DO rozpuszczonych słodyczy dosypujemy ryż i mieszamy.

Tagi:

ryż