agabi22

agabi22

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 523]

kurczak na butelce

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

chrupiąca skórka i soczyste mięso

kurczak na butelce Więcej zdjęć (2)

Składniki:

kurczak na butelce

 

  • kurczak 1 szt
  • przyprawa do kurczaka złocista 2 łyżki
  • papryka słodka mielona 1 łyżeczka
  • pieprz czarny mielony 1 szczypta
  • woda 200 m
  • kostka rosołowa 1 szt

Sposób przygotowania:

kurczak na butelce
kurczaka dokładnie oczyścić , umyć, pozostawić do obeschnięcia lub wysuszyć ręcznikiem papierowym. przyprawy wymieszać ze sobą, natrzeć nimi kurczaka. wodę zagotować, rozpuścić w niej kostkę rosołową, przelać do butelki. kurczaka nadziać na butelkę. razem z butelką wstawić do brytfanki lub żaroodpornego naczynia, gdyż kurczak puszcza soki i tłuszcz i może pobrudzić piekarnik ( doświadczyłam na swoim piekarniku:)). pieczemy 70 minut w temp 170 stopni. Smacznego:)
kurczak na butelce
taki kurczak nigdy nie będzie suchy , ni epotrzeba też do pieczenia oleju