gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kurczak z fasolką szparagową

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Tak przygotowanego kurczaka z fasolką szparagową w sosie podaję na obiad jako danie główne. Polecam.

Kurczak z fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kurczak z fasolką szparagową

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z fasolką szparagową
Mięso z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołową przyprawą do kurczaka i układamy w głębszej patelni. Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki i kroimy na ok 2cm kawałki. Płuczemy i układamy na mięsie. Smażymy całość pod przykryciem (na dno wkładamy masło lub margarynę i wlewamy 3/4 szklanki wody) do momentu, aż mięso i fasolka będzie miękkie. Mięso wyciągamy na talerz. Śmietankę mieszamy z mąką i wlewamy do wywaru z fasolką. Mieszając doprowadzamy sos do wrzenia. Sosem polewamy mięso.
Kurczak z fasolką szparagową
Mięso z kurczaka przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołową przyprawą do kurczaka i układamy w głębszej patelni.
Kurczak z fasolką szparagową
Fasolkę szparagową obieramy - odcinamy końcówki i kroimy na ok 2cm kawałki. Płuczemy i układamy na mięsie.