Kropunia

Kropunia

Kucharz
[Przepisów: 8]

Kurczak z fasolką szparagową

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Aromatyczny kurczak z zieloną fasolką szparagową

Kurczak z fasolką szparagową

Składniki:

Kurczak z fasolką szparagową

 

  • 500g piersi z kurczaka
  • 1 cebula
  • 150g fasolki szparagowej zielonej
  • przyprawy: do kurczaka złocista, curry, kolendra, imbir, sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kurczak z fasolką szparagową
Filet z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w piórka, następnie dodajemy kurczaka i smażymy na oliwie z oliwek. Całość przyprawiamy curry, kolendrą, imbirem, solą oraz pieprzem. Fasolkę szparagową dokładnie myjemy, odcinamy końcówki i wrzucamy na patelnię. Całość mieszamy i podsmażamy razem jeszcze przez 3 mintuy. Gotowe!