peggi

peggi

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 222]

Kuskus w curry z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Szybkie i smaczne danie, nadaje się na obiad jak i szybką przekąskę

Kuskus w curry z warzywami

Składniki:

Kuskus w curry z warzywami

 

 

  • 1/2 szklanki bulionu

 

  • 1/2 opakowania warzyw z "Mieszanki Chińskiej"

 

  • 1 łyżeczka curry indyjskiego

 

  • szczypta soli prowansalskiej

 

  • 1 łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kuskus w curry z warzywami
Kuskus wsypujemy dodajemy połowę curry, mieszamy po czym zalewamy gorącym bulionem - odstawiamy na 5 minut. W tym czasie warzywa wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem, lekko doprawiamy solą prowansalską i chwilę dusimy pod przykryciem. Gdy warzywa rozmarzną wsypujemy pozostałą ilość curry i dodajemy napęczniały kuskus. Wszystko razem mieszamy i wykładamy na talerz.