julcia12437

julcia12437

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Lekkie pierogi z jagodami

  • 28
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 21

Lekkie pierożki z jagódkami dla małych i dużych dzieci :))

Lekkie pierogi z jagodami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Lekkie pierogi z jagodami

 

Sposób przygotowania:

Lekkie pierogi z jagodami
Na stolnicę wysypujemy mąkę i wbijamy jajko, łączymy. Wlewamy po trochę wody i wyrabiamy na elastyczne ciasto i rozwałkowujemy - jagody myjemy, odsączamy, mieszamy z cukrem, wykrawamy szklanką koła i nakładamy farsz. Do gotującej się wody z solą wrzucamy ulepione pierogi i wlewamy olej (aby pierogi się nie zlepiały do siebie). Gotujemy do momentu aż wypłyną na wierzch i wtedy odcedzamy na durszlaku. Pierogi nakładamy na talerze i podajemy polane śmietaną lub same. Smacznego :)
Lekkie pierogi z jagodami
Na stolnicę wysypujemy mąkę i wbijamy jajko, łączymy
Lekkie pierogi z jagodami
Wlewamy po trochę wody i wyrabiamy na elastyczne ciasto i rozwałkowujemy, wykrawamy szklanką koła i nakładamy farsz
Lekkie pierogi z jagodami
Do gotującej się wody z solą wrzucamy ulepione pierogi i wlewamy olej