Siedlce

Siedlce

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 414]

Makaron z kukurydzą i mięsem mielonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Makaron podsmażany z dodatkami

Makaron z kukurydzą i mięsem mielonym

Składniki:

Makaron z kukurydzą i mięsem mielonym

 

  • 60 g makaronu ugotowanego ( łazanki )
  • pół puszki kukurydzy
  • łyżka koncentratu pomidorowego
  • 200 g mięsa mielonego
  • 2 cebule
  • 3 pieczarki
  • zioła, pieprz, sól, chili
  • przyprawa do mielonych

Sposób przygotowania:

Makaron z kukurydzą i mięsem mielonym
Ugotować makaron. Cebulę obieramy i kroimy w krążki. Pieczarki płuczemy i kroimy w talarki. Podsmażamy na łyżce masła naszą pokrojoną cebulę oraz pieczarki. Następnie dodajemy ugotowany makaron i podsmażamy razem z cebulką i pieczarkami. Następnie dodajemy mięso mielone na patelnie, dzieląc na mniejsze kawałki drewnianą łyżką podczas smażenia. Podlewamy wodą z kukurydzy ( nie za dużo ) . Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, posypujemy troszeczkę chili oraz przyprawy do mielonych. Chwilę dusimy , po czym dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i pół puszki kukurydzy . Mieszamy jeszcze ok 5 minut. Wykładamy na talerz , możemy posypać na wierzchu serem żółtym i grzankami. Ja jednak wolę bez dodatków. SMACZNEGO