iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 634]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

o danie powstało przez przypadek gdy chciałam przygotować przekąskę do pracy składająca się z kalarepy i dyni, ponieważ bardzo lubię te warzywa. Wyszło pyszne danie które ciągle przyrządzam gdy nie mam dużo czasu.

Makaron z warzywami

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 1/2 opakowania makaronu wstążki drobne,
  • 20 dag dyni,
  • 2 kalarepy,
  • 3 listki laurowe,
  • 2 cebule czerwone,
  • 1 cm imbiru,
  • łyżka sosu sojowego,
  • 1 łyżka oliwy,
  • 2 ząbki czosnku.

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Makaron gotujemy na półtwardo w słonej wodzie. Kalarepy, dynię kroimy w kostkę, imbir ścieramy na tarce, cebule kroimy w piórka, smażymy wszystko na oleju, wrzucamy listki, dodajemy sos sojowy, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek, dusimy do miękkości, studzimy. mieszamy z makaronem, dodajemy oliwę, wstawiamy do lodówki.