Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron z warzywami to prosty i sprawdzony sposób na pyszne, bezmięsne danie.

Makaron z warzywami

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 40 dag makaron,
  • 20 dag ser twarogowy,
  • 1/2 kg marchew,
  • 25 dag pietruszka,
  • 15 dag seler,
  • 1 szkl przecier pomidorowy,
  • 3 łyżki oliwa,
  • 2 łyżki szczypiorek usiekany,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz,
  • do smaku cukier

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Do garnka wlać wodę, wsypać szczyptę soli, zagotować, następnie włożyć makaron i ugotować do miękkości, przecedzić, przelać zimną wodą. Warzywa umyć, obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Tak przygotowane warzywa włożyć do rondelka, podlać odrobiną wody, osolić i ugotować do miękkości. Dodać przecier pomidorowy, oliwę i przyprawy. Ugotowany makaron wymieszać z pokruszonym serem twarogowym, wyłożyć na talerze, oblać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:

makaron sery ser