Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Makaron z warzywami w pięciu smakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszny i szybki bezmięsny obiad w orientalnym klimacie dzięki użyciu oleju sezamowego i przyprawy 5 smaków chińskich

Makaron z warzywami w pięciu smakach Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z warzywami w pięciu smakach

 

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami w pięciu smakach
Marchewkę obieramy i kroimy w zapałki, pora po umyciu kroimy na półplasterki, obraną cebulę kroimy w pióra, selera naciowego kroimy w plasterki. Na patelni podgrzewamy dwa oleje, wrzucamy warzywa i pędy bambusa, doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą 5 smaków, mieszamy i całość smażymy przez ok 15 minut. W międzyczasie przygotowujemy makaron zgodnie z instrukcją załączoną na opakowaniu. Do warzyw na patelni dodajemy odcedzony makaron i ananasa pokrojonego w kostkę, całość mieszamy, smażymy jeszcze przez jakieś 5 minut, doprawiamy do smaku i podajemy.
Makaron z warzywami w pięciu smakach
Zaczynamy od podsmażenia wszystkich warzyw
Makaron z warzywami w pięciu smakach
Dodajemy przygotowany makaron ryżowy na patelnię
Makaron z warzywami w pięciu smakach
Całość mieszamy i doprawiamy do smaku przyprawami