Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Makaroniki z migdałami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo słodkie jednak warto od czasu do czasu pozwolić sobie na chwilę słodkości

Makaroniki z migdałami

Składniki:

Makaroniki z migdałami

 

  • 4 szt białka,
  • 25 dag migdały mielone,
  • 35 dag cukier puder,
  • 3 dag mąka,
  • 1 łyżka sok z limonki,
  • 15 kropel aromat migdałowy

 

Sposób przygotowania:

Makaroniki z migdałami
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać aż do rozpuszczenia się cukru. Następnie dodać zmielone migdały, sok z limonki, aromat i mąkę, delikatnie wymieszać. Z masy układać łyżeczką okrągłe ciasteczka na przygotowaną blaszkę. Piec w temp 150 stopni około 1 godziny.