kuchcik89

kuchcik89

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 134]

Makaronowe placuszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Placuszki z tego przepisu są świetną propozycją na wykorzystanie pozostałego z obiadu makaronu. Z dodatkiem parówek i sera smakują wyśmienicie.

Makaronowe placuszki

Składniki:

Makaronowe placuszki

 

  • ugotowany makaron nitki (lub inny) około 1/2 l
  • 2 parówki
  • kawałek sera żółtego
  • 2 jajka
  • szklanka mąki
  • sól, pieprz
  • olej
  • ketchup

Sposób przygotowania:

Makaronowe placuszki
1. Parówki pokroić w małe plasterki lub w kostkę. Żółte ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Makaron z poprzedniego dnia lub ugotowany wcześniej wymieszać z parówkami i serem, dodać jajka i mąkę. Doprawić według uznania solą i pieprzem.

2. Na patelni rozgrzać tłuszcz i łyżką kłaść placuszki. Gotowe placuszki podawać z ketchupem.

Tagi:

danie obiad