marchwianka

Sosy « poprzedni | następny »
lucyna19 - Przepis na: marchwianka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
marchwianka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobry dodatek do m.in. ziemniaków i sadzonego jajka.


trudność: łatwe
czas:

marchwianka - SKŁADNIKI:

  • 3 marchewki,
  • 0,75 l wody,
  • łyżeczka vegety,
  • maga do smaku,
  • łyżka mąki,
  • 2 łyzki śmietany 18% w kartoniku

marchwianka - PRZYGOTOWANIE:

Marchewke obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do miękkości.

Gdy marchewka już zmięknie dodajemy łyżkę vegety, magę(ok. poł łyżeczki) .Następnie łyżkę mąki rozrabiamy w ok 2 łyzkach zimnej wody i wlewamy do gotującej się marchewki, mieszamy.Po chwili dodajemy śmietankę, mieszamy i gotowe! Można marchwiankę sobie doprawić bardziej -to już rzecz gustu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do marchwianka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane