marchwianka

Sosy « poprzedni | następny »
lucyna19 - Przepis na: marchwianka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
marchwianka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobry dodatek do m.in. ziemniaków i sadzonego jajka.


trudność: łatwe
czas:

marchwianka - SKŁADNIKI:

  • 3 marchewki,
  • 0,75 l wody,
  • łyżeczka vegety,
  • maga do smaku,
  • łyżka mąki,
  • 2 łyzki śmietany 18% w kartoniku

marchwianka - PRZYGOTOWANIE:

Marchewke obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do miękkości.

Gdy marchewka już zmięknie dodajemy łyżkę vegety, magę(ok. poł łyżeczki) .Następnie łyżkę mąki rozrabiamy w ok 2 łyzkach zimnej wody i wlewamy do gotującej się marchewki, mieszamy.Po chwili dodajemy śmietankę, mieszamy i gotowe! Można marchwiankę sobie doprawić bardziej -to już rzecz gustu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do marchwianka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Sos grzybowo-śmietanowy Sos ze świeżych podgrzybków Jogurtowy sos z zielonym pesto
Sos a'la vinegret do sałatek Sos pomidorowy z dynią Sos pomidorowy do słoików a’la ketchup
Sos potrawkowy wg Babci Florentyny Domowy sos czosnkowy Sos mięsno - dyniowy do makaronu
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Paprykowa pasta ajwar

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj