marchwianka

Sosy « poprzedni | następny »
lucyna19

Mistrz Kuchni
Przepisy: 83
zdjęcia: 1 z 1
marchwianka
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Dobry dodatek do m.in. ziemniaków i sadzonego jajka.


trudność: łatwe
czas:

marchwianka - SKŁADNIKI:

  • 3 marchewki,
  • 0,75 l wody,
  • łyżeczka vegety,
  • maga do smaku,
  • łyżka mąki,
  • 2 łyzki śmietany 18% w kartoniku

marchwianka - PRZYGOTOWANIE:

Marchewke obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do gorącej wody i gotujemy do miękkości.

Gdy marchewka już zmięknie dodajemy łyżkę vegety, magę(ok. poł łyżeczki) .Następnie łyżkę mąki rozrabiamy w ok 2 łyzkach zimnej wody i wlewamy do gotującej się marchewki, mieszamy.Po chwili dodajemy śmietankę, mieszamy i gotowe! Można marchwiankę sobie doprawić bardziej -to już rzecz gustu.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do marchwianka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Sosy
Schabowe w sosie pietruszkowym Delikatny sos czosnkowy Sos z podgrzybków
Sos pomidorowy wg anulkadh Filet w płatkach kukurydzianych z sosem curry Sos pieczarkowy
Sos pieczarkowy na mleku Dip z serem feta do frytek Sos z zupy pomidorowej
Pesto kremowe z migdałami gina Sos grzybowy z kurek Sos ze świeżych kurek

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs -  Soki marzeń z sokowirówką Philips Konkurs - Soki marzeń z sokowirówką Philips

    Owocowe i warzywne, słodkie i kwaśne, kolorowe i energetyzujące takie właśnie są soki wyciskane ze świeżych warzyw i owoców. Zapewniają zdrowie, piękny wygląd i wysoką odporność. Jakie są Wasze wymarzone kompozycje sokowe? Podzielcie się z nami swoimi pomysłami!

  • Konkurs - Wypieki nie z tej planety! Konkurs - Wypieki nie z tej planety!

    Domowe wypieki od zawsze wiodą prym w kulinarnym świecie. Co zrobić, by domowe ciasto, pizza i pieczywo powstawały jeszcze szybciej? Wystarczy wziąć udział w naszym konkursie i wygrać robota planetarnego marki Philips!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert

 

Sonda

Jaką zupę lubisz najbardziej?

 
 Jaką zupę lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane