tomasz1988

tomasz1988

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 220]

Masa kawowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Masa kawowa do przekładania tortów i ciast.

Masa kawowa

Składniki:

Masa kawowa

 

  • 35 dkg masła
  • 3 żółtka
  • 30 dkg cukru
  • 4 dkg kawy naturalnej

Sposób przygotowania:

Masa kawowa
Kawę zaparzyć do 3/4 szklanki, bardzo mocną (zaparzyć kawę zbożową i tą kawą zaparzyć kawę naturalną). Żółtka utrzeć z cukrem, rozrzedzić kawę i ucierać na parze dopóki dopóty cukier się nie rozpuści. Zdjąć z pary i mieszając ostudzić. Masło utrzeć na śmietanę dodać masę żółtkową ostudzoną, ucierać dodając po prę kropli pozostałej kawy.

Tagi:

kawa