mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Masa (krem) stracciatella do ciast

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszna, śmietanowa masa z kawałeczkami czekolady:)

Masa (krem) stracciatella do ciast

Składniki:

Masa (krem) stracciatella do ciast

 

  • 2 szkl. śmietany 30 %
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 1 szt. cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny

 

Sposób przygotowania:

Masa (krem) stracciatella do ciast
Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i odstawiam do ostygnięcia. Następnie do masy śmietanowej dodaję rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, mieszam. Na koniec dodaję do śmietanowej masy pokrojoną (lub startą) na niewielkie kawałki mleczną czekoladę. Mieszam delikatnie. Masą przekładam biszkopty i inne ciasta. Masę trzymam w lodówce.

Tagi:

czekolada krem