Strona główna Masa (krem) stracciatella do ciast

Masa (krem) stracciatella do ciast

Nadzienia « poprzedni | następny »
mycha - Przepis na: Masa (krem) stracciatella do ciast offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2145
zdjęcia: 1 z 1 Strzałka
Masa (krem) stracciatella do ciast
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Pyszna, śmietanowa masa z kawałeczkami czekolady:)


trudność: łatwe
czas:

Masa (krem) stracciatella do ciast - SKŁADNIKI:

  • 2 szkl. śmietany 30 %
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 1 szt. cukru waniliowego
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 4 łyżeczki żelatyny

Masa (krem) stracciatella do ciast - PRZYGOTOWANIE:

Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijam z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości gorącej wody i odstawiam do ostygnięcia. Następnie do masy śmietanowej dodaję rozpuszczoną i ostudzoną żelatynę, mieszam. Na koniec dodaję do śmietanowej masy pokrojoną (lub startą) na niewielkie kawałki mleczną czekoladę. Mieszam delikatnie. Masą przekładam biszkopty i inne ciasta. Masę trzymam w lodówce.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Masa (krem) stracciatella do ciast  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Nadzienia
Kalarepa Eli faszerowana krupniokiem Jajka Eli faszerowane awokado Naleśniki z białym serem, miodem i bakaliami
Naleśniki ze szpinakiem Pasta z makreli i marchwi Farsz z kapusty do pierogów, kapuśniaczków
Mincemeat Pasta twarogowo-porowo-jajeczna Farsz z kapusty do pierogów lub krokietów.
Śliwkowo - korzenne nadzienie do piernika Krem daktylowy z kakao Farsz do krokietów lub pieczonych pierożków

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane