kuchenny świat

kuchenny świat

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 304]

Matiasy z marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Matiasy z marchewką możemy podać jako przystawkę lub do obiadu. Smakuje bardzo dobrze zarówno z chlebem jak i z ziemniakami.

Matiasy z marchewką Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Matiasy z marchewką

 

  • 2 płaty matiasa,
  • 1 średnia cebula,
  • 1 duża marchewka,
  • garść rodzynek,
  • 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego,
  • 1/2 szklanki.wody,
  • pieprz i sól do smaku

Sposób przygotowania:

Matiasy z marchewką
Matiasy moczymy w wodzie około 2-3 godzin. Rodzynki zalewamy gorącą wodą.

Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce, następnie gotujemy około 10 minut.

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju gdy będzie szklista, dodajemy ugotowaną marchewką i rodzynki smażymy razem przez 5 minut, dodajemy koncentrat pomidorowy wymieszany z wodą i przyprawy.

Chwilę razem smażymy.
Matiasy z marchewką
matiasy moczymy w bardzo zimnej wodzie aż nie będą mocno słone
Matiasy z marchewką
marchewkę ścieramy a później gotujemy w wodzie
Matiasy z marchewką
cebulę kroimy a później smażymy na rozgrzanym oleju
Matiasy z marchewką
rodzynki zalewamy gorącą wodą i później smażymy razem z marchewką
Matiasy z marchewką
cebulę, marchewkę i rodzynki smażymy razem na patelni później dodajemy koncentrat pomidorowy

Tagi:

śledzie