SUPERPRZEPIS

Matias pod Kołderką

  • 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Matias  pod  Kołderką Więcej zdjęć (5)

Matiasy, śledzie które zachwycą wielbicieli ryb.

Składniki:

Matias pod Kołderką

 

  • 4 płaty matiasów
  • 3 jajka
  • 2 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 2 łyżki musztardy
  • 4 łyżki majonezu
  • 2 łyżki śmietany ( słodkiej )
  • pęczek natki pietruszki

 

Sposób przygotowania:

Matias pod Kołderką
► Matiasy pokroić na kawałki i ułozyć na talerzu, cebulę pokroić w kostkę, dodać musztardę, olej i wszystko razem wymieszać z powstałą masą obłozyć śledzie. ► Następnie majonez połączyć z śmietaną, pokrojoną natką pietruszki i gotowym sosem polać z wierzchu. Na samym końcu górę obłożyć pokrojonymi w większe kawałki lub małą kostkę na twardo ugotowanymi jajkami.
Matias  pod  Kołderką
Efekt końcowy - Matiasy przełożyć na talerz i podać na przykład z obranymi kartofelkami ugotowanymi w mundurkach.
Matias  pod  Kołderką
Majonez połączyć z śmietaną - pokrojoną natką pietruszki i gotowym sosem polać z wierzchu.
Matias  pod  Kołderką
Cebulę pokroić w kostkę - dodać musztardę - olej i z powstałą masą obłozyć śledzie.
Matias  pod  Kołderką
Matiasy należy odsączyć z nadmiaru oleju - pokroić na kawałki - ułozyć na talerzu.