niska1

niska1

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 102]

mięciutki omlet jajeczny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę dodajemy żółtka i dokładnie ubijamy następnie dodajemy 2łyżki mąki i mieszamy

mięciutki omlet jajeczny

Składniki:

mięciutki omlet jajeczny

 

Sposób przygotowania:

mięciutki omlet jajeczny
bierzemy 2 jajka oddzielamy białka od żółtek, białka ubijamy na sztywną pianę następnie do białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy gdy piana jest już wymieszana wsypujemy 2 łyżki mąki i delikatnie mieszamy aż się połączy piana z mąką.
Tak przygotowaną masę wylewamy na rozgrzaną z niewielką ilością masła lub oleju patelnię teflonową i rumienimy na złoto z obu stron.
Gotowy omlet podajemy z konfiturą wiśniową lub świeżymi owocami oprószonymi cukrem pudrem.