Sposób przygotowania:
Trójkąciki drożdżoweI
![Trójkąciki drożdżowe Trójkąciki drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trojkaciki-drozdzowe-596051.jpg)
1. Przygotuj zaczyn: W miseczce roztłucz drożdże, dodaj mąkę, cukier, stopniowo wlewaj mleko, mieszając, aż uzyskasz gładką masę. Odstaw na 15 minut, aby wyrosła.
2. W dużej misce wymieszaj mąkę, cukier, sól. Dodaj jajko, mleko i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiaj ciasto, a następnie odstaw na 1 godzinę, aby wyrosło.
II
![Trójkąciki drożdżowe Trójkąciki drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trojkaciki-drozdzowe-596052.jpg)
3. W międzyczasie przygotuj masę twarogową: Wymieszaj twaróg, jajko, masło, żółtko, budyń w proszku, mleko i cukier mikserem, aż uzyskasz gładką masę.
III
![Trójkąciki drożdżowe Trójkąciki drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trojkaciki-drozdzowe-596053.jpg)
4. Po wyrośnięciu ciasta wyłóż je na oprószony mąką blat i rozwałkuj w kształt prostokąta.
5. Następnie pokrój ciasto na kwadraty i na każdym z nich umieść łyżkę masy twarogowej.
IV
![Trójkąciki drożdżowe Trójkąciki drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trojkaciki-drozdzowe-596054.jpg)
6. Z każdego kwadratu z masą zrób trójkąty i ułóż je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posmaruj każdy trójkąt roztrzepanym białkiem za pomocą pędzelka.
7. Piecz bułeczki w rozgrzanym piekarniku przez 20 minut w temperaturze 180°C.
V
![Trójkąciki drożdżowe Trójkąciki drożdżowe](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_PRZEPISU_ETAP/trojkaciki-drozdzowe-596055.jpg)
8. Po upieczeniu studź bułeczki, a następnie posyp je cukrem pudrem.
9. Smacznego!
mocsłodkości