LIDZIA

LIDZIA

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 329]

Mielone mięso z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Danie zaskakuje swą prostotą i smakiem.

Mielone mięso z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Mielone mięso z warzywami

 

Sposób przygotowania:

Mielone mięso z warzywami
Obrane i umyte ziemniaki pokroic w kostkę. Bakłażany, ogórki (można nie obierac) i cebulę w plastry a pomidory podzielic na 8-16 części. Wszystko przełożyc do wysmarowanej masłem formy.
Mięso wymieszac z mąką, podsmażyc na smalcu i przyprawic startą gałką muszkatałową, goździkiem i solą. Wyłożyc na warzywa. Wszystko zalac wywarem i dusic w piekarniku przez 45 minut w 180 stopniach.
Mielone mięso z warzywami
Pokrojone warzywa w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem.
Mielone mięso z warzywami
Smażenie na smalcu mielonej wołowiny obsypanej mąką.
Mielone mięso z warzywami
Pokrojone warzywa przykryte podsmażonym mięsem i zalane wywarem.