szpileczka

szpileczka

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1249]

Mini ptysie do zup kremowych

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Mini ptysie są doskonałym dodatkiem do kremowych zup warzywnych. Smakują dużo lepiej niż sklepowe, a przygotować je może każdy.

Mini ptysie do zup kremowych Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Mini ptysie do zup kremowych

 

Sposób przygotowania:

Mini ptysie do zup kremowych
Do garnka wlewamy wodę. Dodajemy do niej masło i mieszamy i zagotowujemy. Gdy się zagotuje dodajemy mąkę z solą i mieszamy aż składniki połączą się w ciasto. Studzimy i przekładamy do miksera. Dodajemy po jednym jajku i miksujemy az się składniki połączą. Za pomocą szprycy wyciskamy na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia małe ptyski. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 20 minut lub do czasu aż ptysie nabiorą złotego koloru. 
Mini ptysie do zup kremowych
Etap 1 Do garnka dajemy wodę z masłem i gotujemy
Mini ptysie do zup kremowych
Etap 2 Dodajemy mąkę i mieszamy do połączenia składników
Mini ptysie do zup kremowych
Etap 3 Dodajemy po jednym jajku i miksujemy
Mini ptysie do zup kremowych
Etap 4 Wyciskamy na blaszkę małe ptyśki i pieczemy.