akrobatka2

akrobatka2

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 594]

Mini serniczki z malinowym puree

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Przepis znaleziony na blogu Moje Wypieki (troszkę go zmodyfikowałam). Małe, malinowe serniczki. Bardzo puszyste i aksamitne. Pięknie wyglądają i jeszcze lepiej smakują. Serdecznie polecam!

Mini serniczki z malinowym puree Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Mini serniczki z malinowym puree

 

  • Masa serowa:
  • 400 g twarogu półtłustego, zmielonego w temperaturze pokojowej
  • 100 ml mleka skondensowanego słodzonego w temperaturze pokojowej
  • 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 duże jajko w temperaturze pokojowej
  • 2 łyżki cukru

 

  • Malinowe puree:
  • 70 g malin
  • 2 łyżki cukru pudru

 

Sposób przygotowania:

Mini serniczki z malinowym puree
1. Masa serowa: Twaróg wymieszać z pozostałymi składnikami do uzyskania jednolitej masy. Przelać ją do papilotek włożonych do blaszki na muffiny. 2. Malinowe puree: Maliny zmiksować z cukrem pudrem blenderem lub w malakserze, do uzyskania musu/ puree. Malinowy mus wyłożyć na masę serową. Wykałaczką zrobić w mini serniczkach esy – floresy. Piec w 150st.C około 25-30 minut w kąpieli wodnej. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Smacznego!
Mini serniczki z malinowym puree
Upieczone i ostudzone mini serniczki z malinowym puree.

Tagi:

jajko jajka puree