renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Muffinki z czerwoną porzeczką

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 12
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Orzechowe, rozpływające się w ustach muffinki z dodatkiem kwaskowatych czerwonych porzeczek. Polecam na podwieczorek.

Muffinki z czerwoną porzeczką

Składniki:

Muffinki z czerwoną porzeczką

 

  • 150 gram masła
  • 150 gram mąki krupczatki
  • 4 łyżki otrąb owsianych
  • 80 gram mielonych orzechów włoskich
  • 100 gram cukru brązowego
  • 2 jajka
  • 2 łyżki maślanki
  • 1 opakowanie cukru waniliowego
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 garście czerwonych porzeczek ( mogą być mrożone)

Sposób przygotowania:

Muffinki z czerwoną porzeczką

Etap 1

Muffinki z czerwoną porzeczką
W misce umieścić orzechy mielone, mąkę i otręby owsiane.

Do miski wsypać make, otręby owsiane i mielone orzechy.

Etap 2

Muffinki z czerwoną porzeczką
Do innej miski dać masło, cukry, maślankę, sól i proszek.

W drugiej misce umieścić miękkie masło, cukier brązowy, cukier waniliowy, maślankę, proszek do pieczenia i sól.

Etap 3

Muffinki z czerwoną porzeczką
Składniki znajdujace sie w drugiej misce ucierać z jajkami.

Ucierać masło z resztą składników, i dodawać po jednym jajku.

Etap 4

Muffinki z czerwoną porzeczką
Następnie dodawać suche składniki z pierwszej miski, a następnie wymieszać z owocami.

Następnie ucierać z suchymi składnikami, a na koniec wymieszać z owocami.

Etap 5

Muffinki z czerwoną porzeczką
Ciasto umieszczać w papilotkach i piec w 180 stopniach.

Ciasto umieszczać w papilotkach i piec w 180 stopniach ok. 20 minut.


Tagi:

muffiny owoce