plocia

plocia

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 163]

Muffiny z czerwoną porzeczką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Muffinki z owocami najlepsze są nie tylko latem.

Muffiny z czerwoną porzeczką Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Muffiny z czerwoną porzeczką

 

  • 1 garść czerwonej porzeczki
  • 1 szkl. mleko,
  • 1 szkl. cukier,
  • 2 szkl. mąka,
  • 2 szt. jajka,
  • 0,5 szkl. olej,
  • 0,5 szkl. jogurt naturalny,
  • 1,5 łyżeczki proszek do pieczenia

Sposób przygotowania:

Muffiny z czerwoną porzeczką
W misce wymieszać wszystkie składniki suche - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugiej misce wymieszać wszystkie składniki mokre - olej, jajka, jogurt naturalny, mleko, olej. Połączyć jedne i drugie składniki z misek, wymieszać. Do foremek kładziemy po 2 łyżki masy muffinkowej. Na wierzch kładziemy po kilka umytych czerwonych porzeczek. Piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.
Muffiny z czerwoną porzeczką
W misce wymieszać wszystkie składniki suche - mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem. W drugiej misce wymieszać wszystkie składniki mokre - olej, jajka, jogurt naturalny, mleko, olej. Połączyć jedne i drugie składniki z misek, wymieszać.
Muffiny z czerwoną porzeczką
Do foremek kładziemy po 2 łyżki masy muffinkowej. Na wierzch kładziemy po kilka umytych czerwonych porzeczek.
Muffiny z czerwoną porzeczką
Piec ok 15-20 min w piekarniku nagrzanym do 180 C.