Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kokosowe muffinki z czekoladą posypane płatkami migdałowymi. Proste i pyszne.

Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam

 

  • 2 szklanki mąki tortowej
  • 1/2 szklanki brązowego cukru
  • 1/2 szklanki wiórków kokosowych
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 32 g cukru waniliowego
  • 2 jajka
  • 100 g palmy
  • 1 szklanka jogurtu greckiego
  • 30 g płatków migdałowych
  • 12 dużych kostek mlecznej czekolady

Sposób przygotowania:

Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam
Mąkę przesypać do miski. Dodać do niej cukier waniliowy, brązowy cukier, wiórki kokosowe i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Do sypkich składników dodać roztopioną i przestudzoną palmę. Dodać też do nich jajka i jogurt grecki. Wszystko wymieszać łyżką. Foremki do muffinek natłuścić i posypać mąką lub wyłożyć papilotkami. Do foremek nałożyć przygotowane ciasto. W środek każdej muffinki wcisnąć po jednej kostce czekolady. Muffinki posypać płatkami migdałowymi. Piec przez ok. 30 minut w 180 stopniach. Z tych proporcji wychodzi 12 muffinek.
Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam
Wszystkie sypkie składniki przesypane do miski.
Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam
Palma jogurt i jajka dodane do sypkich składników.
Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam
Przygotowane ciasto nałożone do foremek do muffinek.
Muffinki z kokosem, czekoladą i migdałam
Muffinki z czekoladą posypane płatkami migdałowymi.