Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Nadzienie włoskie I

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jak kto woli pierogi można posypać ziołami.

Nadzienie włoskie I

Składniki:

Nadzienie włoskie I

 

  • 20 dag twarogu
  • 10 dag startego ementalera
  • 20 dag szpinaku
  • po łyżce usiekanego szczypiorku, zielonych listków estragonu,
  • natki pietruszki, sól, pieprz, jajo

 

Sposób przygotowania:

Nadzienie włoskie I
Jajko surowe utrzeć z białym serem, dodać ugotowany szpinak, przyprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać, dodać ser ementaler i szczypiorek, natkę pietruszki oraz listki oraegano.
Tak przygotowany farsz, nakładąć na ciasto zlepiać pierożki. Pierogi ugotowane można polać tłuszczem, posypać startym serem i wstawić do piekarnika. Zapiec na złoty kolor.

Tagi:

szpinak