jola1988

jola1988

Szef Kuchni
[Przepisów: 68]

Ocet zmieszanych owoców

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Przygotowanie octu z mieszanych owoców trwa 2 tygodnie.

Ocet zmieszanych owoców

Składniki:

Ocet zmieszanych owoców

 

  • 2-3 kg skórek owocowych, gniazd nasiennych, resztek z owoców
  • 1,5 l wody
  • 1,5 l cukru

Sposób przygotowania:

Ocet zmieszanych owoców
Wszystkie skórki, resztki i gniazda nasienne umyć i zmielić i wrzucić do szerokiego słoja. zalać wrzącą wodą zmieszaną z cukrem. Słój zakryć gazą i zostawić na 2 tygodnie w ciepłe miejsce powyżej 20 stopni Celcjusza. Następnie przecedzić i rozlać do butelek.