monikaT83

monikaT83

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1247]

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Pasta jest szybciutka w przygotowaniu a do tego bardzo smaczna. Zaletą jest niezbyt duża kaloryczność dania. Dieta nie musi oznaczać jałowych dań pozbawionych smaku.

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa

Składniki:

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa

 

  • 3 małe jajka
  • Garść listków bazylii
  • ½ pęczka natki
  • ½ pęczka koperku
  • 1 łyżka jogurtu 0%
  • sól, pieprz do smaku
  • ¼ łyżeczki chili mielonego

 

Sposób przygotowania:

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa

ETAP 1:

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa
Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć do miski na tarce o małych oczkach.

Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać ze skorupki. Zetrzeć do miski na tarce o małych oczkach.

ETAP 2:

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa
Zioła opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Drobno poszatkować. Dodać do jajek.

Zioła opłukać pod bieżącą wodą i dokładnie osuszyć. Drobno poszatkować. Dodać do jajek.

ETAP 3:

Odchudzona pasta jajeczno-ziołowa
pastę doprawić do smaku i dodać jogurt

Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Dodać jogurt, dobrze wymieszać. Odstawić do lodówki na kwadrans. Smacznego!