jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

SUPERPRZEPIS

Grzybki na szczypiorku.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pasta z jajkami, wędzoną rybą i grzybkami to nóżki pod kapeluszami grzybków.

Grzybki  na szczypiorku. Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Grzybki na szczypiorku.

 

  • 1 pikling wędzony (lub makrela)
  • 3 jaja
  • mały słoiczek grzybków marynowanych(ok 400g)
  • 1 łyżka musztardy miodowej
  • 1 łyżka majonezu
  • pieprz ziołowy i biały do smaku
  • szczypior

 

 

Sposób przygotowania:

Grzybki na szczypiorku.
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy rybę wędzoną ze skóry i ości. Wybieramy ze słoiczka średnie kapelusze w całości. Odcinamy ogonki . Mielimy rybę, jaja obrane ze skorupek, ogonki grzybków oraz grzybki bardzo małe lub pokrojone. Dodajemy musztardę i majonez - mieszamy masę. doprawiamy ją pieprzem białym i ziołowym. Kroimy szczypior i rozsypujemy go na talerzu. Z masy jajeczno-rybnej formujemy jajowate trzonki na których umieszczamy kapelusze grzybów. Układamy grzybki na szczypiorku. Podajemy jako świąteczna przekąskę.
Grzybki  na szczypiorku.
Układamy grzybki na talerzu na posiekanym szczypiorku.