gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 823]

Pasta jajeczno serowana krakersach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszna przekąska pasta jajeczno serowa na krakersach

Pasta jajeczno serowana krakersach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pasta jajeczno serowana krakersach

 

  • 2 jajka
  • 10 dkg sera zółtego
  • posiekany szczypiorek
  • 2 łyzki marchewki startej
  • 2 łyzki pora
  • 2 łyzki serka fromage ziołowo kremowy
  • sól,pieprz
  • 1 łyzka majonezu

 

  • KRAKERSY
  • rzodkiewki
  • natka pietruszki
  • papryka marynowana
  • szczypiorek do dekoracji

Sposób przygotowania:

Pasta jajeczno serowana krakersach
Jajka gotujemy na twardo obieramy i scieramy na tarce,zółty ser i marchewkę tez scieramy na tarce na małych oczkach.Do jajek ,sera,marchewki dodajemy bardzo drobno pokrojony por ta część zółto zielona,dodajemy serek,sól trochę pieprzu,majonez całosć dobrze wymieszać.Z solą i pieprzem nie przesadzac,ponieważ ser zółty i serek juz dają smak pascie. Gotową pastą smarujemy krakersy .Górę kanapeczki mozna udekorować rzodkiewką,paskami papryki marynowaniej i posypać pokrojonyn szczypiorkiem. Takie kanapeczki mozna podać na rózne okazje,a nawet na stół wielkanocny.POLECAM !!!
Pasta jajeczno serowana krakersach
Zetrzec na tarce jajka ser żółty i marchewkę
Pasta jajeczno serowana krakersach
Składniki masy wymieszac dobrze dodać szczypiorek.
Pasta jajeczno serowana krakersach
Krakersy smarujemy pastą jajeczno serową.
Pasta jajeczno serowana krakersach
Do wymieszanych składników dodajemy serek biały.